Mobiele telefoon abonnementen zijn het populairste product

In Amerika, maar ook in de rest van de westerse wereld, is de mobiele telefoon het meest populaire elektronische artikel dat er gekocht wordt. Van de volwassenen in Amerika heeft meer dan 85 procent een mobiele telefoon. Grappig feit is dat met deze cijfers de mobiele telefoon de desktop computer verslaat. In het land waar Apple, IBM en Microsoft ontstaan zijn hebben maar 59 procent van de volwassen mensen een desktop computer. Deze cijfers zijn ontstaan uit een steekproef onder 3000 Amerikaanse volwassenen. 52 procent van de mensen heeft een laptop en daarmee is deze draagbare computer de derde populaire gadget.
In ons eigen land hebben meer dan 90 procent van de volwassenen een mobiele telefoon. Daarnaast hebben veel minderjarigen ook een smartphone tegenwoordig. Een mobiel abonnement vergelijken en een abonnement afsluiten gaat in ons land zo gemakkelijk dat de drempel voor de consument zeer laag is.
Tablet pc’s zoals een iPad zijn in opmars maar zijn nog lang niet zo ver ingeburgerd als een mobiele telefoon. Slechts 4 procent van de volwassen Amerikanen heeft een tablet pc. De zogenoemde E-reader heeft net iets meer gebruikers dan de tablet pc. Met vijf procent is dit net één procent meer als die van de tablet. Uiteraard zal er een verschuiving ontstaan van cijfers wanneer de tablet echt compleet ingeburgerd is. Een tablet zal daarentegen nooit de laptop vervangen.
Smartphones veranderen geleidelijk aan steeds meer in tablet pc’s als we kijken naar het grootte van het scherm en de functionaliteiten. De scheidingslijn tussen deze apparaten zal steeds dunner worden. Samsung heeft zelfs al patenten aangevraagd voor flexibele, opvouwbare, schermen. Hiermee zou een smartphone uitgevouwen kunnen worden tot een heuse tablet pc. Dus binnenkort kunnen wij abonnementen vergelijken van zulke toestellen. Uiteraard is dit nog toekomst muziek maar de komende tien jaar zullen wij dat soort ontwikkelingen zeker weten gaan zien.

Plaats een reactie